Äidin aika

Äidin aika syntyi halusta tarjota perheille vaihtoehtoja ja uusia näkökulmia. Halusta tarjota aikaa äideille.

Minusta ei koskaan pitänyt tulla äitiä. Ajatukseni raskaudesta ja synnytyksestä oli pelottava ja pohdin löytyisikö lempeitä tapoja synnyttää ja tulla äidiksi. Esikoista odottaessa minä pelkäsin ja imin tietoa itseeni kuin sieni. Löysin aktiivisen synnytyksen, synnytyslaulun ja paljon muuta joka alkoi muokata käsitystäni synnytyksestä, äitiydestä ja naiseudesta. Niitä lempeitä keinoja oli olemassa! Olin hurahtanut synnytysmaailmaan ja löysin tieni pian myös doulaksi. Halusin jakaa tietoani ja taitojani lempeämmän raskauden, synnytyksen ja äitiyden puolesta.

Naisissa on kaikki se viisaus ja voima mitä tarvitaan. Mutta sen viisauden ja voiman pariksi tarvitaan myös tukea. Korvia jotka kuuntelevat, käsiä jotka hierovat ja olkapään jota vasten nojata. Joskus sitä olkapäätä vasten voi itkeä tirauttaakin. Raskausaikana haluan kannustaa ja auttaa etsimään naisen omaa sisäistä voimaa ja viisautta. Tarjota myös konkreettisia vinkkejä ja eväitä joilla äiti voi helpottaa omaa oloaan. Synnytykseen voi ja kannattaa valmistautua! Jokaiselle löytyy vaihtoehtoja jotka luovat omaa polkua äidiksi. Ei ole väliä haluaako äiti synnytyksessä epiduraalin, vai haluaako joku pärjätä pelkän synnytyslaulun avustuksella. Doulana toivon että äiti löytää ne itselleen parhaat keinot jotka luovat turvaa ja rentoutuneen mielen. Synnytystä ei voi hallita, mutta tunne hallinnasta on olennainen osa hyvää synnytyskokemusta. Olennainen osa kaikkea, joka muodostaa naiselle käsityksen itsestään naisena ja äitinä.

Synnytyksen jälkeen äiti jää liian usein kokemustensa ja ajatustensa kanssa yksin. Synnytys voi paperilla olla kuin suoraan oppikirjasta, mutta onko kukaan pysähtynyt kysymään miltä äidistä oikeasti tuntuu? Tai kuinka imetys lähtee sujumaan? Äiti hoivaa ja huoltaa, mutta itsetään hän ei ehdi pitämään huolta. Äidin aika tarjoaa hemmotteluhoitoja, joihin äiti voi tulla nauttimaan. Naisesta äidiksi workshopissa puolestaan pohditaan syvällisemmin äitiyttä ja naiseutta. Jaetaan ilot ja viisaus, puolitetaan murheet ja etsitään ongelmiin ratkaisuja. Ja koska äiti ja vauva ovat tiivis paketti, tarjolla on myös vauvahierontaa. Äidin ja vauvan hyvinvointi kulkevat käsikädessä.

Niin. Takaisin tarinaan jossa minusta ei pitänyt tulla koskaan äitiä, mutta tuli kuitenkin. Syntyi äiti kahdelle maailman ihanimmalle pojalle, joiden syntymät ja äitiys ovat opettaneet enemmän kuin mikään. Ajatukseni raskaudesta, synnytyksestä ja äitiydestä ovat heittäneet kuperkeikkaa ja nykyisin toivon että saisin kokea syntymän ihmeen vielä joskus. Äidin aika on kolmas lapseni. Nimi juontaa juurensa kun minun oli aika tulla äidiksi vähän yllättäen, ja nyt myös minun on aika ottaa aikaani äitiydestä huolimatta. Äitiys on tällä hetkellä suurin ja tärkein roolini, mutta äitiyden lisäksi olen yrittäjä ja opiskelija.

♥ Laura

13631533

Äidin aikaan liittyvä koulutus ja kurssit

EA1/ SPR Seinäjoki 2017
Imetysohjaaja (WHO)/ Mammae 2017
Gua sha/ Hoitopiste Keijunkuu 2016
Vauvahieronnan ohjaaja/ Organic spirit 2016
Suklaa- ja hunajahieronta/ Etelä-Pohjanmaan opisto 2016
Birth empowerment by yoga/ Minna Sangi, Praktijk Linnaea 2016
Naisesta äidiksi workshop- ryhmäohjaajakoulutus/ Babyjoy 2016
Koliikkivauvan hoitokurssi refleksologisin keinoin/ Medikanova 2016
Synnytyslaulukurssi/ Voimaannuttava synnytys 2016
Doulan- ja kätilötyön filosofia/ Voimaannuttava synnytys 2016
Mother blessing- kurssi/ Voimaannuttava synnytys 2016
Hypnosynnytyskurssi/ 2015
Doula/ Tampereen napapiiri 2014